Thursday, 27 July 2017

Tidur... Zzzz

Assalamualaikum. Moga semua sihat-sihat hari ini. Semalam tidur cukup tak? hehe! atau ada yang mengalami gangguan tidur? Tidur yang cukup dan berkualiti amat penting untuk kita semua. Walaupun kebanyakkan ibu-ibu ni selalu lah tak cukup tidur. Komitmen pada keluarga menghadkan waktu tidur. Pengorbanan namanya.
Semoga kita semua masih dikurnikan nikmat tidur dan dapat tidur dengan nyenyak. Itu pun patut disyukuri. Kan? Jumpa lagi.

19 comments:

  1. ehehehe i loveeee to sleep hehehe..

    ReplyDelete
  2. tidur yang mencukupi memang penting. tp suka gak bersenam sebelum tidur. hehe

    ReplyDelete
  3. ujung minggu lah selalu dpt tido yg tenang n lama hehehhe...

    ReplyDelete
  4. Tidur yang mencukupi dan teratur sangat penting kerana ia mempengaruhi keseluruhan tubuh dan aktiviti harian.

    ReplyDelete
  5. TAK CUKUP TIDUR MELETIHKAN BADAN

    ReplyDelete
  6. Saya ni kalau mengantuk sangat, bawa yaya masuk bilik, kunci...make sure semua ok then saya bgi tengok didi...haha

    ReplyDelete
  7. tidur tu sangat penting, akak pukul 10 mesti dah tidur hehehe

    ReplyDelete
  8. Tido yg cukup menyihatkan badan..
    Akak tido kul 10pm ..
    Bangun pukul 5.00am..
    Setiap hari..
    Tetapi kekadang ada juga terjaga mlm tu atie..

    ReplyDelete
  9. Akak rasa susah nk cukup tidur...ntah payah benar mata nak tidur ....dah tu selalu terjaga malam sebab nak ke toilet.Nasib baik surirumah dapat juga rehat waktu siang.

    ReplyDelete
  10. Kadang2 ada orang tertidur semasa baca blog. Itu sebab ada yg komen ke laut.

    ReplyDelete
  11. Tidur pukul 12 atau pukul 1. Bgn buat susu. Tidur blk. Bgn lg bf bb. Tertidur. Bgn lg sbb yg lg sorg pulak mtk susu. Tidur blk. Bgn pukul 4 mula buat kerja- sidai kain, packing beg2 skolah n taska (total 7 beg termasuk beg kerja kena pack pam susu), lipat kain, kemas dapur, cuci periuk kuali, prepare bkal klau smpat.

    Kat ofis menguap lebar2 😅.

    ReplyDelete
  12. sebelum kawen, tidur saya macam budak 8jam sehari. Dah keje, tidur ke laut sebab kerja tak tentu masa. Dah anak tiga tidur dah jadi 4jam average. Klo dapat 6jam pun untung dah tu. Tu pun ada bangun malam beberapa kali menyusu baby.

    ReplyDelete
  13. That's my favorite pastime. wahahaha!

    ReplyDelete
  14. Mama mlm td tido ukul to Hari sebelum Tu x cukup. Nak kena ganti nnti boleh x

    ReplyDelete
  15. Kalo badan letih mudahla nak tido

    ReplyDelete
  16. Kalau da letih, mmg awal la tdo.
    Biasanya akan terjaga sendiri dlm pkl 4 lebih.. Tp malas nk bangun.. Hehe.. Kebiasaannya ira tdo pkl 11 lebih.. Pagi2 mmg ngantuk la..

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah setakat ni senang aje nak tido Atie, cuma bila dah terlewat tido dr waktu biasa tido, mmg susah sikitlah nak tido... jenuhlah berzikir tak lelap lelap jugak

    ReplyDelete
  18. belum jadi ibu pun tido tak cukup..hehe

    ReplyDelete

Budi Bahasa Budaya Kita..
TERIMA KASIH pada kawan-kawan yg sudi beri komen..